Termék adatlap

Különleges minőségű szilvalekvár

1.890 Ft

Különleges Minőségű szilvalekvárunk méltán rászolgált nevére! Ennek egy fő oka van, mégpedig a rengeteg pozitív kritika, amivel illették, miszerint:

“Hmmm, ez pont olyan, mint nagymamám lekvárja, de rég nem ettem már ilyet!”

Erika

Azt hiszem ennél több nem is kell!

Kiszerelés:
370 ml / üveg (nettó súly: 400 g / üveg )

Egységár:
4.725,- Ft / kg

KÜLÖNLEGES MINŐSÉGŰ SZILVALEKVÁR

Igazi remekmű, könnyed zamatos és nem tartalmaz hozzáadott cukrot! A gyümölcsöt szemenként válogattuk, csak a legfinomabb, hibátlan szilvaszemek kerülhetnek az üvegbe. Szilvalekvárunk jó választás, senkinek sem okoz csalódást!

Amellett, hogy a szilvalekvár önmagában is fölöttébb zamatos a kalóriatartalma alacsony és többféle ízesítésben is kapható.

Kóstoltál már pektin- és adalékmentes szilvalekvárt?  Nem zselésített agyoncukrozott lekvárként forgalomba hozott termékekre gondolunk, hanem az igazi különleges minőségű szilvalekvárra!

Lekvárjaink hagyományos módszerrel sűrítettek, úgy ahogy egykoron nagyanyáink készítették. Ízleld meg bátran a természetesség zamatát!

Íze hamvasan kék
és perzselően arany,
felmenőinktől örökölt
tudásanyaggal feldolgozott,
tégelybe zárva is érett és illatos,
szűz szilvalekvár.

Különleges Minőségű Szilvalekvár maga az egészség!

A lekvárokra – így a szilvalekvár is – általában desszertként, kiegészítőként gondolunk. Az igazság az, hogy a mi lekvárunk jóval több egy finom nasinál, sok ásványi anyagot, antioxidánst és nyomelemet tartalmaz. Készítettünk egy rövid listát arról, hogy melyek is ezek pontosan:

  • élelmi rostok: nélkülözhetetlenek a megfelelő emésztéshez
  • béta-karotin: segítségével A-vitamin (retinol) képződik, amit a szervezetünk könnyen hasznosít
  • niacin: az egyetlen vitamin, amelynek hatása van a hormonrendszerre
  • pantoténsav: serkenti a mellékvese hormonjainak termelődését és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést
  • biotin: a szervezetben leginkább az anyagcserében részt vevő különböző enzimek alkotó elemeként szerepel
  • folsav: rendkívül fontos szerepe van az örökítőanyagok, a DNS és az RNS előállításában
  • nátrium: jelentős szerepe van a folyadékháztartás szabályozásában, az izomműködés és az idegrendszer ingerület-átviteli folyamataiban, a sav-bázis egyensúly fenntartásában, a szénhidrát-és fehérjeanyagcsere és az ozmotikus nyomás fenntartásában
  •  foszfor: fontos szerepet tölt be a szervezet folyadéktereiben a kémhatás szabályozásában. Szervezetünk a tartalékenergia egy részét foszforvegyületek formájában raktározza
  • kálium: alapvető szerepe van a sejtek megfelelő működésében
  • kálcium: rendkívül fontos ásványi anyag, azt is mondhatnánk, hogy nélküle nincs élet, ugyanis minden sejtnek, szövetnek szüksége van rá
  • magnézium: az idegrendszer, a szív, illetve a szív- és érrendszer, az izmok, a vese megfelelő működését szabályozza
  • cink: fontos szerepe van a sejtek határoló-hártyájának, a sejtmembrán integritásának fenntartásában
  • kobalt: B12-vitamin szintéziséhez elengedhetetlen, így közvetve részt vesz a vérképzésben
  • króm: hozzájárul a normális vércukorszint fenntartásához
  • mangán: általános redoxiszer, vagyis vegyértékének változtatása mellett képes a szabad gyökök semlegesítésére, ezáltal fontos antioxidáns funkciót tölt be
  • réz: részt vesz a szervezetre ható káros oxidációs folyamatok semlegesítésében
  • vas: nélküle az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából. Segít abban, hogy az ember kevésbé legyen hajlamos a szívrohamra és az agyvérzésre
  • antocián: bevitelével segíthetünk szervezetünknek felvenni a harcot a szabad gyökökkel szemben
  • rutin:  gyógyító hatással van a kapilláris vérerekre, nyugtatólag hat az idegekre, az agyra és a szívre, ez utóbbinál a szív működésére és az érfalak rugalmasságára van pozitív befolyása
  • quercetin: csökkenti a káros koleszterin szintjét és növeli a jó koleszterin mennyiségét a szervezetben. Csökkenti a lerakódást az erekben és eltávolítja az LDL („rossz”) koleszterint is. Röviden tehát segít abban, hogy az ember kevésbé legyen hajlamos a szívrohamra és az agyvérzésre.

Különleges Minőségű Szilvalekvárunk saját termesztésű szilvából készült prémium minőségű, nem tartalmaz tartósítószert, színezéket, ízfokozókat, aromákat, vagy bármilyen egyéb mesterséges adalékot.

A hagyományos szilvalekvárhoz hasonlóan elsősorban a különböző tésztafélékhez, gombócokhoz, derelyéhez, süteményekhez, buktába ajánljuk. Reggelihez, uzsonnához natúr joghurtba keverve vagy kenyérre kenve is fogyasztható. Próbáld ki joghurttal, zabpehellyel, zabkásával, magában, vagy ahogy csak szeretnéd!

Összetétel: 100% szilva

100g termék 242g szilva felhasználásával készült!

Átlagos tápérték 100g
Energia 480 kJ / 114kcal
Zsír 0 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 28 g
amelyből cukrok 24 g
Fehérje 2 g
0 g

Kiszerelés:
370 ml/üveg (nettó súly: 400 g/üveg)

Miért válaszd a Rosales Különleges Minőségű Szilvalekvárt?

Mert 100 százalékban természetes, hagyományos, tartósítószer, ízfokozó és színezék mentes, mert hazai, és mert FINOM!

Lekvárjainkat itt találod:
https://rosales.hu/termekkategoria/rosales-desszertlekvarok/

Itt pedig többet tudhatsz meg a szilváról:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szilva_(n%C3%B6v%C3%A9nyalnemzets%C3%A9g)

 

Tömeg 600 g